Математичний калейдоскоп

2017-02-01

/Files/images/100_2008.JPG

З метою залучення учнів до активної пізнавальної діяльності, розширення їхнього математичного кругозору, пробудження в учнів інтересу до математики з 30 січня по 03 лютого 2017 року в школі пройшов Тиждень математики.

Протягом тижня учні 5-9 класів виконували цікаві завдання з математики: складали та розгадували кросворди, ребуси, розв’язували задачі з логічним навантаженням, подорожували, випробовували себе в ролі редакторів, художників.

Цікавим виявився для учнів 6 класу конкурс «Склади математичну казку». Кожен із них, враховуючи свої індивідуальні особливості та інтереси, працював із захопленням. Діти отримали емоційно-позитивний заряд. Переможцем конкурсу став Степан Пономаренко із казкою «Цілі числа».

В понеділок та вівторок для учнів 6-9 класів було проведено вікторини: «Математичні вузлики», «Математичний турнір». Із захопленням школярі відповідали на цікаві запитання про математику, математиків, розв’язували задачі із «секретами».

У рамках тижня математики пройшов конкурс на кращу математичну газету. Його переможцями стали: І місце – учні 7 та 8 класів з газетами «Математична мозаїка» і «Пропорції в нашому житті», ІІ місце – 6 клас (газета «Магія чисел») і 9 клас (газета «Математика в прозі та поезії»).

Змагалися та розважалися учні під час виховного заходу «Подорож до країни «Казкова математика». Під час заходу діти дізналися багато цікавого, нового і корисного з математики.

Завершено тиждень загальношкільною лінійкою, на якій підведено підсумки тижня, нагороджено переможців.

Проведення інтелектуальних ігор, розваг, конкурсів сприяло удосконаленню й урізноманітненню розумової діяльності учнів: уяви, спостережливості, розвивало їхні важливі якості мислення: логічність, здатність до абстрагування, порівняння. Педагоги вкотре переконалися, що будь-яка діяльність дитини буде успішною тоді, коли вона здійснюється без примусу і дарує радість відчути себе переможцем, творцем.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi